Det är aldrig så många människor i Sveriges skidbackar som under det heliga sportlovet. I februari månad bokar så många som möjligt en vecka i de svenska fjällen för att njuta av skidåkning, pulkaåkning, skoteråkning och vita vinterlandskap. Att hyra stuga på sportlovet är en dröm för många, så se till att boka i tid.

Ordna boende i stuga på sportlovet

Att boka boende i stuga på sportlovet måste göras i god tid. Många är ute redan ett halvår i förväg för att få just deras favoritstuga. Det är nämligen många som återvänder till exakt samma stugnummer år efter år för att få det bästa läget intill skidbackarna.

Att hyra stuga på sportlovet bör därför göras förr snarare än senare. Då många drar till fjällen är det bra att det finns så många olika skidanläggningar att välja mellan. Det populäraste fjällen i Sverige är bland annat Idre Fjäll, Sälenfjällen och Funäsdalen. Här finns det mysiga stugor och bra skidåkning för både barnfamiljer och par.

Ordna boende i stuga på sportlovet på en skidanläggning nära hem så blir åkturen inte allt för lång. Om ni är en barnfamilj så är Hundfjället extra bra och barnvänligt. Detsamma gäller för Lindvallen som också ligger i Sälenfjällen.

Om du vill ha lite kaxigare skidåkning så är däremot Åre eller Idre Fjäll bra alternativ i de svenska fjällen. Du kan hyra stuga på sportlovet på alla dessa skidanläggningar och till många kan du ta dig både med bil, buss och tåg. Speciellt till Åre är det extra populärt att åka nattåg eftersom det är en lång körsträcka för många som bor i södra eller norra Sverige.

Boka en campingstuga på sportlovet

Det finns många alternativ till att hyra en fjällstuga, och ett är att hyra en campingstuga på sportlovet. Det finns nämligen gott om campingar runt de svenska fjällen som håller öppet såväl sommar som vinter.

Om du bokar en campingstuga på sportlovet så får du ta del av campingens alla faciliteter. Här finns ofta fräscha badrum, fina kök och aktiviteter. Dessutom brukar de flesta campingstugor på sportlovet ha nära till både slalombackarna och längdskidsspåren. 

Här bokar du en stuga för sportlovet

Om du vill hyra stuga på sportlovet så bör du vända dig till skidanläggningarnas egna hemsidor. Där kan du nämligen kika på alla olika alternativ som finns. Då får du kika in i stugornas interiör och se vilka priser som gäller för vinterns populäraste veckor. 

Eftersom många åker skidor på sportlovet är det ofta lite högre priser under dessa veckor. Det blir dessutom ofta fullbokat tidigare än för andra veckor. Var därför ute i god tid.

Om du istället vill hyra en campingstuga för sportlovet kan du vända dig till de olika campingarna för att se vilka priser och alternativ som finns. 

Du kan också ordna med boende i stuga för sportlovet genom att boka privat. Många privatpersoner hyr ut sina egna stugor eller sina andelsveckor i stugor. På så sätt får du ett ännu större utbud att välja mellan.