De svenska fjällen har en viss tjusning, det är något som de flesta svenskar är överens om. Att hyra stugor i fjällen är lika populärt år efter år och oavsett om det är vår eller sommar så älskar människor att vallfärdas till de svenska fjällen under sin semester.

Det populäraste är att hyra stuga i fjällen på vintern. Då kan du delta i en mängd roliga aktiviteter utöver skidåkning såsom skoteråkning, pimpelfiske och att åka hundsläde. 

Att hyra stuga i fjällen på sommaren är inte heller fy skam. Vad sägs om att paddla kanot på fjällsjöar eller vandra i de ensliga fjällen en varm sommardag? Att hyra fjällstuga är lika med att få en riktigt rolig och aktiv semester.

Hyra stuga i fjällen på vintern

Att hyra stuga i fjällen på vintern är en riktigt härlig upplevelse. Alla stora skidanläggningar värda namnet erbjuder en lång rad boendemöjligheter att välja mellan. Att hyra fjällstuga är därför snarare än fråga om exakt hur du drömmer om att boendet ska se ut.

De flesta väljer att hyra stuga i fjällen på vintern på stora skidanläggningar såsom Sälen, Stöten, Idre Fjäll och Romme Alpin. Då finns det gott om skidåkning såväl utför som på längden. Att hyra fjällstuga på dessa anläggningar innebär dessutom ofta att man har möjlighet att basta, bada i inomhuspooler, spela bowling och delta i andra roliga aktiviteter efter skidåkningen. 

Fler populära skidanläggningar där du kan hyra stugor i fjällen under vintern är bland annat Åre, Kläppen och Branäs.

Att bo i stugor i fjällen är mysigt och härligt. Många väljer att bo i en campingstuga i fjällen för att få tillgång till campingens alla faciliteter. Det är dessutom ofta billigare att bo i en campingstuga i fjällen då de är av enklare standard.

Hyra stuga i fjällen på sommaren

Under de varma sommarmånaderna kan du hyra en campingstuga i fjällen. Att hyra stuga i fjällen på sommaren är extra härligt och på en camping finns det vanligtvis en massa aktiviteter att delta i. Många campingar ligger dessutom fint till, kanske vid en sjö eller precis vid fjällens fot. 

Om du hyr en campingstuga i fjällen på sommaren kan du njuta av att bo i en fjällstuga, samtidigt som du får campingens härliga gemenskap och goda stämning.

Att hyra stuga i fjällen på sommaren gör du bäst på skidanläggningar som även satsar stort på sommaraktiviteter. Det är därför bra att hyra stugor i fjällen nära till exempel Idre Fjäll, Sälen och Funäsdalen. Att hyra en campingstuga i fjällen nära dessa berg säkerställer att du får riktigt bra vandringsmöjligheter på fjälltopparna samtidigt som du får närhet till bad och andra aktiviteter såsom mountainbike och hästridning.

Det finns gott om stugor i fjällen. Att hyra stuga i fjällen på sommaren är minst lika kul som att hyra stuga i fjällen på vintern. Det är helt enkelt dags att boka in dig på någon av Sveriges stora skidanläggningar för att upptäcka några av alla de aktiviteter som finns året runt!