Härjedalen är en pärla på Sveriges västra sida, med en gräns mot både Norge, Jämtland och Dalarna. Här finner du fantastiska skidåkningsmöjligheter på vintern och kanske ännu bättre vandringsmöjligheter under sommarmånaderna. Passa på att hyra en stuga i Härjedalen för att upptäcka landskapets alla vackra platser och roliga aktiviteter.

Stugor i Härjedalen finns det gott om, speciellt om du vill bo naturskönt nära bergen. Det gäller bara att vara ute i god tid inför din efterlängtade semester. Att hyra stuga i Härjedalen är nämligen riktigt populärt och boendet är hett eftertraktat. 

Bo i en fjällstuga i Härjedalen under vintern

Att hyra en stuga i Härjedalen för att åka skidor under vintermånaderna är något många drömmer om. En fjällstuga i Härjedalen står dessutom högt i topp på många svenskarna drömboende. Vem vill inte bo i fjällen året runt och se alla förändringar i naturen mellan årstiderna. En vecka under vintern är dock mer uppnåeligt för de flesta än året runt-boende.

Om du vill hyra en fjällstuga i Härjedalen finns det gott om alternativ. Funäsdalen och Tänndalen är två populära skidorter. Många tycker också om att bo i en stuga i Vemdalen där det finns bra skidåkning. 

Funäsdalen är ett perfekt resmål på vintern om du vill kika efter stugor i Härjedalen. Här finns det riktigt bra skidåkning och en gondol som tar dig ända från byn och upp till toppen på fjället. Om du vill hyra en fjällstuga i Härjedalen nära Funäsdalen så finns det många alternativ både om du hyr av en anläggning och om du hyr privat.

Hyr en stuga i Vemdalen på vintern

Om du vill bo i en stuga i Vemdalen så är både vintern och sommaren ett bra tillfälle. De flesta turister kommer dock under vintern. Vemdalen är en genuin skidort med många nedfarter och dessutom är det närmare hit än till Funäsdalen. Om du bor i en stuga i Vemdalen på vintern så kan du åka utför, på tvären, testa turskidåkning och hundspann. 

Hyr stuga i Härjedalen under sommaren

Missa inte att hyra stugor i Härjedalen även under sommaren. Här finns det så många aktiviteter att delta i att du måste komma upp under flera somrar i rad för att hinna med allt.

Om du hyr en stuga i Vemdalen under sommaren så kan du fiska, fjällvandra och testa fjällridning på ståtliga hästar. Att hyra stuga i Härjedalen under sommaren blir en perfekt hemester. Om du åker till Funäsdalen under sommaren så kan du fjällvandra och få fantastiska vyer.

Att hitta stugor i Härjedalen att hyra är enkelt. Det finns många campingar, privatpersoner och skidanläggningar som du kan hyra stuga av i Härjedalen, oavsett vilken månad du vill åka.

Du kan ta dig till Härjedalen både med buss, tåg och bil. Oavsett om du vill åka ända bort till Funäsdalen nära den norska gränsen eller det lite mer närliggande Vemdalen så kan du ta dig överallt utan bil. Härjedalen är därför ett enkelt landskap att åka på semester till.