Under semestern är det många som vill bege sig norrut för att upptäcka de stora vidderna i Sveriges nordligaste Landskap. De flesta tar bilen uppåt för att sova gott, vandra och uppleva naturen. Att hyra stuga i Lappland är därför populärt och det finns ett stort utbud av stugor i Lappland att välja mellan.

Det finns gott om fina fjällstugor, det gäller bara att hitta de små guldkornen. De mest populära månaderna är givetvis under sommaren och vintern. Juli och augusti är oftast snöfria och behagliga. Under vintern går det istället att åka skidor och uppleva norrskenet i Abisko. Om ni däremot åker upp mot Jokkmokk under hösten får ni se när naturen byter färg. Att hyra stuga i Lappland är helt enkelt alltid en bra idé!

Hitta stugor i Lappland

Att hyra stuga i Lappland är enkelt, det finns nämligen ett stort utbud. Kanske har ni egna kontakter, eller så kikar ni tillexempel på Airbnb där privatpersoner hyr ut. Det finns även många campingar med stugor i Lappland. 

De flesta som kommer med egen bil kör upp mot Jokkmokk och Gällivare innan de åker vidare mot Kiruna och sedan Abisko nära den norska gränsen. Om ni vill hyra en fjällstuga men åka på en mer miljövänlig semester så är det också möjligt. Det går nämligen tåg hela vägen fram till Abisko och givetvis stannar det i Kiruna på vägen!

Stugor i Lappland är väl förberedda för lånresta turister och utrustade med allt ni behöver. Sköna sängar och kök eller pentry gör det möjligt för er att sova gott och äta middag i er fjällstuga. 

En fjällstuga i norrskenets vinterparadis: Abisko & Kiruna

Det finns otroligt många anledningar till att hyra stuga i Lappland. Det är ett landskap som har riktigt mycket att erbjuda. Oavsett om ni är bosatta i långt borta i Malmö eller närmare Jokkmokk så är det värt resan.

Har ni hört talas om Kirunas vackra kyrka med sitt unika utseende inspirerat av norska stavkyrkor. Eller om Ishotellet i Jukkasjärvi, bara 18 mil från Kiruna och 20 mil från Jokkmokk. I Jokkmokk arrangeras dessutom Jokkmokk marknad varje år i februari. Det är en urtida marknad sen 1600-talet som är väl värt ett besök. 

Upplev norrskenet i Abisko under vintern

Om ni liksom många andra drömmer om att upptäcka norrskenet, då är det Lappland och Abisko ni ska bege er till. Inkvartera er i en fjällstuga under en stjärnklar himmel för att se när vackra färger dansar över himlen. Absolut bäst chans att få uppleva detta magiska naturunderverk är om ni åker mellan december och mars och lyckas pricka in en molnfri natt då det stormar på solen.

Hyr stugor i Lappland både på sommaren och vintern för att upptäcka allt landskapet har att erbjuda. På sommaren finns det inget norrsken, men väl en midnattssol som ger dagsljus även under natten. Avstånden må vara långa, men vägarna är tomma på trafik och kantade av fantastisk natur. Det är helt enkelt lätt att resa och hyra stugor i Lappland.