Drömmer du om små röda stugor i Småland med vita knutar? En stuga nära naturen, små insjöar eller kanske Astrid Lindgrens Värld. I så fall är det dags att börja kika på var du ska hyra en stuga i Småland i sommar. Det är nämligen bra att boka i god tid i förväg för att hitta din drömstuga.

Det finns gott om stugor i Småland med vita knutar. Oavsett om du väljer att hyra privat eller på en camping så kommer du garanterat att få en härlig småländsk sommar. Kanske vill du göra som många andra och hyra en stuga vid en sjö i Småland.

Du har säkert hört talas om de djupa småländska skogarna. Det var här Emil Lönneberga och barnen i Bullerbyn växte upp. Småland är ett stort landskap som sträcker sig från Östersjöns kust i öst till Gränna och Jönköping vid Vätterns strand. Här finner du även universitetsstaden Kalmar som är utgångsporten om du ska till köra över bron till Öland. Det finns alltså rejält mycket att upptäcka om du hyr en campingstuga i Småland under sommaren.

Boka en campingstuga i Småland

Om du vill boka en campingstuga i Småland måste du nästan boka flera veckor, eller återkomma flera år i rad. Det finns nämligen otroligt mycket att upptäcka i det här området av landet. Som tur är finns det många stugor i Småland och du kan besöka en ny del av landskapet varje gång. 

Många vill hyra små stugor i Småland när Astrid Lindgrens Värld. Faktum är att du kan hyra en campingstuga i Småland på nöjesparkens alldeles egen camping. Då får du bo nära centrala Vimmerby, en liten stad som är väl värt ett besök.

Om du vill ut mot Östersjön kan du boka en campingstuga i Småland nära Västervik. Här finns en liten mysig skärgård med flera öar du kan besöka.

Hyra stuga vid en sjö i Småland i sommar

Drömmer du om att hyra stuga vid en sjö i Småland? I så fall kommer du inte ha några problem med att hitta en. Att hyra stuga vid en sjö i Småland må vara eftertraktat, men det finns också riktigt många sjöar och därmed många alternativ att välja mellan. 

Om du vill hyra stuga vid en sjö i Småland gör du bäst i att hyra privat. Det är nämligen många privatpersoner som hyr ut små stugor eller större hus med tillhörande trädgårdar under sommarveckorna. Du kan du få allt ifrån en egen terrass och grill till en egen brygga att bada ifrån. 

Att hyra stuga i Småland av privatpersoner säkerställer att du får ett riktigt mysigt boende. Dessutom är det mer exklusivt och långt bort från alla andra turister som flockas hit. 

Om du vill hyra stuga i Småland kan du kika hos privata uthyrningssidor på internet. Många laddar nämligen upp sina stugor i Småland online. Du kan även fråga runt bland dina vänner och bekanta. Om de hjälper dig att hyra en stuga i Småland kan du alltid bjuda in dem på besök som tack.