Vill du tillbringa sommaren i en campingstuga vid sjön? Tillbringa dagarna med att bada, sitta på stranden och kolla på solnedgången och grilla utanför stugan. Då bör du hyra stuga vid en sjö och börja räkna ner dagarna till semestern. 

Sverige har gott om stugor vid alla sjöar. Det är trots ett land som är rikt på både sjöar och på små, mysiga sommarstugor. Att hitta boende vid en sjö är därför inte svårt. Du kan dessutom både hyra en privat stuga och bo på en camping. Du måste bara bestämma dig för vilken sjö du vill semestra vid.

Här kan du hyra en campingstuga vid sjö

En av Sveriges största sjöar är Vättern. Här finns det gott om möjligheter att boka en campingstuga vid sjön. Vättern har Sveriges renaste vatten och att bada i denna sjö är rena hälsokuren. Efter en semester i en stuga vid vattnet och dagliga bad i Vättern så är du redo när hösten knackar på dörren. 

Att hyra stugas vid sjön är enkelt. Här hittar du bland annat Vadstena camping precis vid strandkanten. Med bra service och roliga aktiviteter är det en camping för hela familjen. Om du vill ha en campingstuga vid sjön är det ett perfekt val. 

En annan populär plats att hyra stuga vid sjön på är Harje camping. Här finner du en mysig campingstuga vid sjön.

Hitta ett boende nära en sjö i sommar

Om du vill hitta en stuga vid vattnet kan du även kika på Vänern eller Mälaren. Det finns gott om stugor vid sjöar av deras storlek. För att hitta ett boende vid en sjö bör du vara ute i god tid, speciellt om du vill bo på en camping.

Om du kan tänka dig ett boende vid en sjö som hyrs ut av en privatperson kan du däremot boka lite senare. Eftersom utbudet av stugor vid sjöar är så stort över hela landet hinner du välja och vraka. 

Lite längre upp i Sverige finner du vackra Siljan i Dalarna. Här kan du hyra en stuga vid vattnet och njuta av den vackra naturen. Om du istället vill njuta av fjällen och fjällvandra under sommaren kan du hyra en stuga vid vattnet i Åre. Att hyra stuga vid sjön i Åre är enkelt, Åres camping har nämligen ett stort utbud.

Hitta en stuga vid vattnet i norra Sverige

Stugor vid sjöar är eftertraktade. Det är många som vill fly stadens brus under de varma månaderna för att hyra stuga vid en sjö för bad och lek.

Om du vill hitta stugor vid sjöar längre upp i landet kan du bland annat kika nära sjöarna Torneträsk, Storavan eller Storsjön. Ju längre upp i landet du kommer, desto färre stugor vid sjöar finns det att hyra, men desto ensligare blir det också. Då kan du få ett boende vid en sjö alldeles för dig själv där det råder lugn och ro. Det gäller bara att se upp för de stora myggorna längre ut i landet.