Sverige har en mängd vackra skärgårdsöar. Under sommaren är det populärt att hyra stuga i Skärgården och ta båten eller bilen ut till en mysig ö. Om du bokar ett boende i skärgården så kan du tillbringa dina dagar med att bada i havet och dina sommarkvällar med att lyssna på de kluckande vågorna och se de vackra solnedgångarna.

Den svenska skärgården är full av små mysiga röda stugor med vita knutar som du kan hyra privat. Dessutom finns det även gott om campingar i skärgården. Det möjliggör för dig att hyra en campingstuga i skärgården och få tillgång till bra service och många faciliteter.

Om du vill hyra stuga i skärgården är det bra att vara ute i god tid inför sommaren. Först måste du bara bestämma dig för var du vill semestra. Det finns nämligen en mängd fina skärgårdar att välja mellan.

Hitta stugor i skärgården

En av de populäraste skärgårdarna i Sverige är Stockholms skärgård. Den är dessutom enkel att ta sig till med alla skärgårdsbåtar som bland annat utgår ifrån Stockholms stad. Varför inte bo in dig i en mysig skärgårdsstuga ute på Vaxholm, eller hyra en campingstuga i skärgården ute på ön Grinda.

Det finns gott om stugor i skärgården, speciellt om du åker till Stockholm skärgård. Den närmaste skärgårdsupplevelsen hittar du på Fjäderholmarna. Om du har hittat ett boende i skärgården på Fjäderholmarna kan du enkelt ta dig hit med en kort båttur. Förutom en fin skärgårdsstuga eller två hittar du även gott om bra restauranger och badplatser. 

Om du istället är sugen på att åka en bit bort ifrån storstaden kan du hyra stuga i skärgården som du finner i Östergötland. Här finner du bland annat vackra Gryt skärgård. Du kan hyra stugor i skärgården, bada, spana in den ensliga fyren och njuta av en lugn och skön semester.

Hyr en campingstuga i skärgården

Om du vill hyra en campingstuga i skärgården kan du även vända blicken mot Göteborg. Här finns det en mysig skärgårdsstuga för alla smaker. Du kan bland annat hyra en campingstuga i skärgården på vackra Donsö i Göteborgs skärgård. Andra populära öar för boende i skärgården på sommaren är Brännö, Knarrholmen och Vinga.

Det är enkelt bo i campingstuga i skärgården. Det finns gott om alternativ och på sommaren kan du tillbringa mycket tid utomhus. Om du vill hyra stugor i skärgården kan du vända dig direkt till olika campingar för att höra dig för om deras utbud.

För att hitta ett boende i skärgården kan du också vända dig till privatpersoner. Många hyr nämligen ut sin skärgårdsstuga under sommarmånaderna. För att hyra stuga i skärgården privat kan du bland annat kika på privata uthyrningssidor eller Blocket. Du kan även höra dig för bland dina vänner för att se om de känner till någon skärgårdsstuga som hyrs ut.

Många tycker om att återvända till samma boende i skärgården år efter år. Att tillbringa sommaren i små, mysiga stugor i skärgården är trots allt en riktig drömsemester.