Mytomspunna Dalarna har mycket att erbjuda. Många är de svenskar som tycker om att hyra en fjällstuga i Dalarna för att spendera en vintervecka här. Alla som bor i stugor i Dalarna under vintern kan njuta av utmärkt skidåkning på både längden och tvären, skoteråkning och renskådning.

Om du vill hyra stugor i Dalarna under vintrarna, då kan du välja mellan allt från Sälen och Idre Fjäll till det mindre Romme Alpin utanför Borlänge. Romme Alpin är närmare Stockholm, men Idre Fjäll och Sälen väger upp den längre bilvägen med många nedfarter att välja mellan om du tycker om utförsåkning. 

Hyr en stuga i Sälen och Idre Fjäll

De flesta som vill hyra en fjällstuga i Dalarna riktar blicken mot Idre Fjäll eller Sälen. Att bo i stuga i Sälen är en dröm för många. Här kan du välja mellan allt från Hundfjället till Lindvallen och oavsett var du väljer att bo så är skidåkningen riktigt bra. 

Du kan hyra en fjällstuga i Dalarna som ligger direkt i backen på alla skidanläggningar. Med en stuga i Sälen har du nära till både skidåkningen och en mängd faciliteter. På Idre Fjäll kan barnen träffa maskoten Aske och lära sig åka skidor i skidskolan och i Romme Alpin får du hela 33 nedfarter  och smidig skidåkning för dig som inte vill åka allt för djupt in i skogen i Dalarna.

Fjällstuga i Dalarna – Ett bra val både för sommaren och vintern

Att hyra stuga i Dalarna är lika kul för hela familjen och det spelar ingen roll vilken tid på året du åker. Det finns nämligen gott om stugor i Dalarna att hyra både på vintern och på sommaren.

På vintern kan du hyra en fjällstuga i Dalarna eller en stuga i Sälen för att ta del av alla vintersporter. Om du däremot vill upptäcka fjällen på sommaren så finns det stugor i Dalarna även för maj-september. Då kan du vandra på markerade leder uppe på fjälltopparna, bada i älvarna och delta i spännande aktiviteter som arrangeras av de olika anläggningarna. 

Att hyra stuga i Dalarna är enkelt. Det finns nämligen ett stort utbud av stugor i Dalarna att välja mellan. Oavsett om du vill bo i Romme Alpin, Mora eller i en stuga i Sälen så är det bra att vara ute i god tid. Att hyra stuga i Dalarna är nämligen otroligt populärt, så du bör gärna boka redan ett halvår i förväg för att garanterat få det boende du vill ha.

Om du vill hyra stuga i Dalarna kan du vända dig direkt till de olika skidanläggningarna. De flesta håller nämligen öppet under såväl vintern som sommaren. Du kan även hyra privat. Många människor som vill hyra ut sina stugor gör det på Airbnb eller på Blocket. 

De flesta tillbringar en vecka uppe i fjällen för att njuta av naturen. Under den tiden hinner du med alla aktiviteter du drömmer om att testa och dessutom får du en rejäl dos med frisk luft.