Om du bor i södra delen av Sverige och vill åka skidor, varför inte då ta en tur till Värmland. Här kan du få riktigt bra skidåkning och körsträckan blir inte allt för lång. Att hyra stuga i Värmland för att åka skidor är populärt. Många tycker om att hyra stuga i Branäs och Sunne, men det finns även fler, mindre kända skidanläggningar att välja mellan.

Det finns gott om stugor i Värmland bland bergen och här kan du få en aktiv och rolig semester. Oavsett om du vill åka slalom eller längdskidor så har Värmland det du söker efter. 

Hyr en fjällstuga i Värmland

Du kan hyra en fjällstuga i Värmland på en rad olika platser. De värmländska fjällen må inte vara allt för höga, men skidåkningen är ändå fullt godkänd. Det finns en mängd små och mellanstora skidanläggningar. Snödjupet är bra på vintern och dessutom finns det konstsnö i backarna. 

Om du vill hyra en fjällstuga i Värmland så är det framförallt närheten som lockar. Du kan hyra stuga i Värmland och ta dig dit från Stockholm på strax över fyra timmar. Det tar strax under fyra timmar från Göteborg och sex och en halv timme från Malmö.

Om du hyr stugor i Värmland kan du verkligen njuta av ett vintrigt landskap utan att behöva åka allt för långt. 

Njut av vintern i en stuga i Branäs

Den populäraste skidanläggningen i länet är Branäs. Du kan hyra en stuga i Branäs och bo riktigt nära backarna. Stugor i Värmland är dessutom ofta billigare än liknande stugor i Åre. 

Att bo i stuga i Branäs är en härlig upplevelse för hela familjen. Bland alla fjällstugor i Värmland får du här den bästa känslan av att bo i fjällen. Du kan hoppa på gondolen för att åka uppför berget och välja mellan 31 nedfarter på vägen ner.

Om du hyr en stuga i Branäs har du nära till en mängd olika faciliteter. Dessutom är det bara två timmar till staden Karlstad och en och en halv timme till Sunne där du finner mer skidåkning.

Fler ställen för att hyra stugor i Värmland

Förutom Branäs kan du även hyra stuga i Värmland i Sunne. Det är en populär skidanläggning som är något mindre. Det finns endast nio nedfarter men här kan du ändå njuta en härlig weekendresa. Du kan hyra stuga i Värmland nära Sunne som ger dig en komplett skidsemester.

Förutom Sunne så kan du även hyra en fjällstuga i Värmland för att åka skidor i Hovfjället och Valfjället. I mysiga Hovfjället finner du 13 nedfarter att välja mellan och såväl pulkabacke som snowpark. I Valfjället finner du istället tolv olika nedfarter.

Passa på att hyra en fjällstuga i Värmland för att se vad de värmländska fjällen har att bjuda på. Här finns det verkligen utrymme för att bli överraskad av såväl de mindre skidanläggningarna som det större Branäs. Oavsett vilken destination du väljer får du en kort resväg och fin manchester att åka på.