Midsommar infaller alltid på en fredag i slutet av juni månad. För många svenskar är det ett av årets viktigaste datum eftersom det är då familj och vänner samlas för att fira sommaren med sill, färskpotatis och dans kring midsommarstången.

Många tycker om att hyra stuga vid midsommar för att kunna fira utomhus. Speciellt de som bor i lägenhet inne i stan och inte har tillgång till en trädgård att fira i.

Om du vill fira i en stor, grönskande trädgård passar det perfekt att låna någons sommarstuga. Då får du dessutom tillgång till ett bra kök att laga all den goda buffématen i. Det är också populärt att boka en campingstuga vid midsommar för att fira sommaren på campingen med alla härliga campinggrannar. 

Oavsett hur du vill fira så är det bra att boka boende i stuga vid midsommar tidigt under året. Eftersom det är ett populärt datum då de flesta är långlediga blir det nämligen snabbt fullbokat.

Campingstuga i midsommar på Öland

Du kan hyra stuga vid midsommar på populära Öland. Hit vallfärdar glada campare under hela sommaren och midsommar är inget undantag. En liten stuga på någon av öns alla campingar blir det perfekta tillflyktsmålet under sommaren. 

Om du hyr en campingstuga vid midsommar på Öland så kommer du dessutom alltid att ha nära till havet. Då kan du bada varje dag om vädret tillåter. Populära ställen att hyra en campingstuga på vid midsommar är bland annat Böda Sand och Borgholm. 

På Öland finns det också en mängd sommarstugor och små hus som ägs av privatpersoner. Du kan därför hyra en sommarstuga om du vill bo lite per privat och skippa campingen. 

Ordna boende i stuga vid midsommar på Gotland

Du kan ordna boende i stuga i vid midsommar i hela landet. Många väljer dock att bege sig till Gotland. Hyr en sommarstuga eller campingstuga vid midsommar och hoppa på båten för att ta dig hit. 

Boende i stuga vid midsommar finns det gott om på Gotland, men var som sagt noga med att boka i tid. En stor favorit bland många är att besöka Visby och Fårö. Oavsett var du åker på ön finns det gott fina badmöjligheter och andra roliga aktiviteter. 

Fira sommaren i en sommarstuga

Att hyra stuga vid midsommar kan skapa minnen för livet. Oavsett om du firar med familj och barn eller om du firar med vänner så är det alltid roligt att hyra en sommarstuga att samlas i.

För att hitta det bästa boendet i stuga vid midsommar måste du fundera på vilken sorts upplevelse du vill ha. Föredrar du att bo i en campingstuga vid midsommar för att fira med andra campare och delta i campingens dans runt midsommarstången? Eller föredrar du att hyra stuga vid midsommar genom en privatperson, långt bort från alla andra för ett privat firande med dina vänner?

Oavsett vad du väljer så är en midsommar ute på landet eller på en camping alltid ett riktigt bra val om du vill skapa goda minnen.