Vill du ta med dig din fyrbenta familjemedlem på semester? Då kan du boka en djurvänlig stuga för hela familjen. Det finns gott om boende med djur såväl i fjällen som på sommardestinationer såsom Öland och Västkusten. 

Familjens husdjur vill givetvis också åka på semester och att hyra stuga med katt eller hund är inte alls krångligt. Kom bara ihåg att tillbringa extra mycket tid med ditt husdjur på semestern så att det känner sig som hemma i boendet. 

Hyr stuga med hund och katt under semestern

Att hyra stuga med katt är enkelt och de svenska resmålen är förvånansvärt välkomnande för alla djur. På så sätt slipper du arrangera kattvakt och kan lugnt ta med dig kissemissen på semestern. Om du vill hyra stuga med katt behöver du bara komma ihåg att packa med dig kattlådan, några leksaker och alla kattmat. Att hyra stuga med katt är nämligen enklare om du tar med kattens alla saker.

Att hyra stuga med hund är lika enkelt som att hyra stuga med katt. Det ger dig möjlighet att vandra på fjälltoppar eller bada i havet under semestern tillsammans med din hund. En hundvänlig stuga är en bra möjlighet för dig som inte har någon i närheten som kan passa din hund. Om du bokar en hundvänlig stuga behöver du aldrig känna att din hund hindrar dig från att åka iväg på semester.

Att hyra stuga med hund kräver att du gör din hund hemmastadd i det temporära semesterboendet. Se till att aktivera din hund och mysa extra mycket i soffan i den hundvänliga stuga du hyrt. 

Hitta ett boende med djur året runt

Att hitta en djurvänlig stuga att hyra på semestern är inte så svårt som man kanske kan tro. Det finns nämligen en mängd skidanläggningar, campingar och andra boenden som välkomnar såväl hundar som katter. Det är trots en familjemedlem som ska med på semestern.

Idag kan du hitta all information på internet och det gäller även för boende med djur. De flesta större boendeanläggningarna runt om i landet upplyser om ifall du kan ta med dig ditt djur till boendet eller inte.

Du kan till exempel hyra stuga med hund i Sälen både på vintern och på sommaren. Skistar erbjuder nämligen boende med djur. Du kan hitta en djurvänlig stuga på deras hemsida om du vill hyra stuga med hund och upptäcka fjällandskapet. 

Det finns även möjlighet att hyra en hundvänlig stuga på campingar. Att hyra stuga med hund är optimalt under just sommaren eftersom ni då kan vara utomhus mycket. En djurvänlig stuga är trots allt inte större än vilken annan stuga som helst, och det är bra att er hund kan komma ut och röra på sig. 

Om du vill hyra ett boende med djur så är det oftast enklast att söka sig till stora anläggningar. De har gott om djurvänliga stugor och dessutom har de fasta regler för djurbesök. Det kan vara svårare att hitta ett boende för djur om du vill hyra privat.