Drömmer du dig bort från stadens buller och vill bosätta dig i en liten mysig stuga bland härliga grönområden? I så fall har du en mängd valmöjligheter. Du kan hyra stuga för lång tid och verkligen känna på hur det känns att bo i en mysig stuga snarare än i en lägenhet utan trädgård.

Om du vill komma iväg från staden på sommaren kan du även bo i en campingstuga under lång tid. Kanske drömmer du om att bli en så kallad långliggare på en camping, men föredrar en stugas bekvämlighet jämfört med att bo i husvagn.

Det finns gott om boende i stuga för lång tid över hela landet. Du kan vända dig till både campingar och privatpersoner för att hitta boende för hela sommaren, eller varför inte en året runt stuga.

Hyr en campingstuga under lång tid

Att hitta ett boende i stuga för en lång tid är inte alls svårt. Du kan börja med att vända dig till någon av Sveriges alla campingar där det finns stugor i överflöd. Många campingar håller öppet året runt. Du kan därför hyra en campingstuga under lång tid, kanske i en månad under sommaren eller mycket längre än så.

Om du vill bo i en campingstuga under lång tid är det viktigt att boka i god tid. De flesta campingstugor hyrs nämligen ut veckovis, så om du vill boka för en eller flera månader måste du boka tidigt.

Det finns även campingar som håller öppet året runt. Med medan du kan bo i en campingstuga under lång tid så är det inte vanligt att boka en året runt stuga på campingar 

Funderar du på att bo i en året runt stuga?

Att hyra stuga under lång tid ger dig möjligheten att bo nära naturen och i en stressfri miljö. Kanske drömmer du om att leva ett enklare liv nära en sjö eller en djup skog. Du kan hyra stuga för lång tid på många sätt. Det enklaste sättet att hitta en året runt stuga på är att vända dig till en privatperson. 

För boende i stuga under lång tid krävs det nämligen att stugan har en mängd bekvämligheter och är bra utrustad. Du behöver en året runt stuga som har ett rejält kök, sköna sängar, bra toalett och som är isolerat för vintern. En klassisk oisolerad sommarstuga med utedass duger alltså inte, utan det behöver vara en isolerad stuga som är varm och skön på vintern. 

Så hittar du boende i stuga för lång tid

För att hyra stuga för lång tid kan du vända dig till privatpersoner som hyr ut sitt boende. Många lägger ut lediga objekt på till exempel Blocket. Då kan du åka och kika på stugan och sedan hyra den för en längre period.

Att hyra stuga för lång tid blir allt populärare. Det finns dock ganska många objekt på marknaden att välja mellan. Tillgången beror bland annat på var i landet du vill hitta ett boende i stuga för en lång tid.