Om du vill passa på att se den stora bocken i Gävle innan den brinner upp så ska du hyra stuga i Gästrikland under December månad. Gävlebocken placeras nämligen ut mitt på stadens Slottstorg inför första söndagen i advent varje år. 

Det finns dock många fler anledningar till varför du bör hyra en stuga i Gästrikland än bara en halmbock. Det är helt enkelt ett riktigt fint landskap med mycket att se. 

Förutom Gävle kanske du känner igen prins Daniels födelseort Ockelbo och dessutom finns här även Sandviken och en fin kuststräcka. Något du dessutom inte får missa är att bo i stuga på Kungsberget. Här kan du nämligen åka skidor bara några timmar från Stockholm.

Här finns det stugor i Gästrikland

Att hyra stuga i Gästrikland är ingen konst. Det finns en mängd olika stugor i Gästrikland att välja mellan både under vintern och sommaren. Här finns dessutom allt från härliga campingar till en skidanläggning med riktigt bra skidåkning. 

Landskapet kallas ofta för ”porten till Norrland” och nära Sandviken kan du uppleva början på den svenska vildmarken. Du kan hyra stugor i Gästrikland i detta område om du vill skåda efter vilddjur såsom björnar och örnar i de djupa skogarna. I detta område finner du även Färnebofjärdens nationalpark.

Du kan hyra stugor i Gästrikland på anläggningar eller privat. Om du vill hyra en campingstuga i Gästrikland så finns det gott om valmöjligheter på landskapets alla campingar, men du kan även hyra stugor i Gästrikland av privatpersoner om du vill ha ett större utbud att välja mellan. Då kan du dessutom passa på att stanna för en längre vistelse.

Hyr en stuga i Kungsberget

Två timmar i bil från Stockholm finner du Kungsberget. Det är en dold pärla som ofta hamnar i skymundan bakom större fjällanläggningar såsom Sälen och Idre. Att hyra stuga i Kungsberget är dock populärt och här finner du en skidanläggnings som inte går av för hackor.

Om du vill bo i stuga i Kungsberget är det en god idé att boka i tid. Det finns visserligen gott om boende, men också många skidsugna besökare. Du kan bo i stuga nära Kungsbergets slalombackar eller längskidspår, dessutom finns det många faciliteter. 

Njut av sommaren i en campingstuga i Gästrikland

Många drömmer om att hyra en campingstuga i Gästrikland under sommaren. En camping som är extra populär är Furuviks havscamping. Här kan du hyra en campingstuga i Gästrikland nära havet och dessutom strax intill en av Sveriges populära djurparker. Här finns det 40 djurarter från hela världen att spana in.

Att hyra en campingstuga i Gästrikland ger dig en chans att komma bort från storstädernas brus och få komma till en lugnare del av landet. Att hyra stuga i Gästrikland är dessutom en bra grund för en lugn och skön semester utan stress. 

Om du är intresserad av att hyra stuga i Gästrikland så kan du ta dig till ditt semesterboende både med bil, tåg och buss. Det är nämligen bra vägar och kommunikationer i hela landskapet.