Vill du hyra stuga i Medelpad, ett av de minsta landskapen i Norrland? I detta natursköna landskap finns det gott om höga berg och djupa skogar som samsas med städerna Sundsvall och Hudiksvall. Genom att hyra en stuga i Medelpad under semestern kan du passa på att upptäcka landskapet.

Många tycker om att bo i en campingstuga i Medelpad under sommaren och njuta av närheten till Bottenhavet. Här kan du ta svalkande bad och njuta av kuststräckan. Det finns dessutom gott om sjöar att bada i om du vill campa.

Hyr en campingstuga i Medelpad

Trots landskapets ringa storlek finns det gott om campingar att välja mellan. Kanske är en liten mysig campingstuga i Medelpad ditt huvudmål på semestern, eller så är det ett stopp på vägen. Medelpad ligger trots allt i mitten av Sverige och är därför både ett bra huvudmål och en bra utgångspunkt. 

Om du vill hyra en campingstuga i Medelpad så finns  bland annat Bergeforsparkens camping och stugby samt Vivstavarvstjärns camping att välja mellan. Båda dessa campingar ligger naturskönt till och har bra faciliteter med tillgång till sköna badvatten.

Det finns även många campingplatser nära Sundsvall. Då kan du både campa och njuta av storstadslivet. Strax utanför Sundsvall finner du dessutom Birka City med goda shoppingmöjligheter.   En bit längre ned längs med kusten finner du Hudiksvall som Glada Hudiksteatern kommer ifrån.

Hyra stuga i Medelpad under sommaren

Du kan hyra stuga i Medelpad både under sommaren och vintern, men det är trots allt något speciellt med detta landskap på sommaren. Det finns fantastiska möjligheter att röra sig i naturen under de varmare månaderna.

Om du hyr en stuga i Medelpad från maj till augusti kan du passa på att bada i älvar, vandra i bergen, fiska, paddla kaja, besöka Hudiksvall och Sundsvall samt ta en tur uppför kusten till Höga Kusten, ett av Sveriges populäraste resmål.

Hyra stuga i Medelpad under vintern

I närheten av Sundsvall kan du både åka sidor både utför och på längden. Dessutom kan du åka skoter, skridskor och pimpla. Om du vill passa på att åka längdskidor ska du hyra en stuga i Medelpad nära Ljungandalen. Här finns det nämligen fina spår för alla nivåer. Om det är utförsåkning som lockar så kan du istället besöka Getbergets alpina skidanläggning under vintern för bra skidåkningsmöjligheter. 

Eftersom landskapet är litet spelar det ingen roll var du hyr stugor i Medelpad. Du kommer alltid ha nära till såväl Hudiksvall som Getberget och alla andra platser du vill besöka. 

Det finns gott om stugor i Medelpad. Du kan hitta ditt boende online och boka i god tid innan du anländer. Om du vill hyra en campingstuga i Medelpad kan du kika på respektive campings egen hemsida för att boka. Då ser du även vilka faciliteter som finns på campingen. För andra stugor i Medelpad kan du bland annat kika på Blocket och Airbnb för att se vad som hyrs ut av privatpersoner. Utbudet är stort oavsett var du vill bo.