I vackra Jämtland finns det gott om boende att hyra, oavsett vilken tid på året du vill åka dit. Landskapet har mycket att erbjuda, både under den hektiska vintersäsongen och den härliga sommarsäsongen. Passa på att hyra en stuga i Jämtland för att upptäcka det vackra fjällandskapet. Här är det lika fint när snön täcker marken som när träden är gröna.

Om du väljer att hyra stugor i Jämtland under vinterhalvåret finns det många fina platser att välja mellan. Du har säker koll på Funäsdalen, Vemdalen, Storlien, Åre och Järpen. Att hyra stuga i Åre är extra populärt, så här gäller det att vara ute i god tid.

Om du vill passa på att besöka en storstad under semestern kan du åka in till Östersund. I denna vackra stad vid Storsjön finns det mycket att se och upptäcka. 

Hyra stuga i Jämtland – så här gör du

Att hyra stuga i Jämtland är enkelt, det finns nämligen ett stort utbud att välja mellan. Allt beror på var du vill bo. Om du vill besöka landskapet på vintern så passar en fjällstuga bäst, men om du kommer på sommaren kan du passa på att hyra en campingstuga i Jämtland.

En campingstuga i Jämtland ger dig inte bara tillgång till den vackra naturen alldeles runt hörnet, utan även till bekväma faciliteter och service. Dessutom får du sällskap av andra glada campare som har hyrt en campingstuga i Jämtland för semestern. 

Oavsett var du vill hyra en stuga i Jämtland så finns det flera sätt att gå till väga. Du kan hitta stugor i Jämtland på Airbnb och Blocket. Då hyr du av privatpersoner som vill låna ut sina stugor. Dess stugor i Jämtland brukar då vara fullt utrustade med kök, sovrum och allt du behöver för din vistelse. 

Om du vill åka skidor i fjällen kanske du vill hyra stuga i Jämtland som tar dig direkt från ytterdörren till pisten. Då kan du passa på att kika på skidanläggningarnas egna hemsidor där de hyr ut stugor i Jämtland direkt på fjället. 

Om du vill bo i en stuga i Åre så har Skistar ett stort utbud, men även många privatpersoner hyr ut boende under såväl vintern som sommaren. Här finns det därför gott om alternativ, oavsett om du vill ha ett enkelt boende eller en lyxig stuga.

Hyr en stuga i Åre under vintersäsongen

Att hyra en stuga i Åre är riktigt populärt. Här får du tillgång till några av landets bästa backar. Du kan välja mellan såväl fjällstugor och hotell rum samt campingstugor. Du kan nämligen hyra en campingstuga i Jämtland på Åres egen välutrustade camping. Då får du ett billigare boende och nära till skidåkningen på vintern och fjällvandring på sommaren. 

Det är många som väljer att bo i stuga i Åre året runt, då kan de verkligen njuta av allt vad Årefjällen har ett erbjuda. Här finns allt från skidåkning och mountainbike till SUP och mycket däremellan. Du kan dessutom ta dig till Åre både med egen bil och med tåg.