Vackra Västerbotten ligger i Norrland och sträcker sig ändra från Östersjön till den norska gränsen. Om du någon gång har besökt städerna Umeå eller Skellefteå så har du befunnit dig i detta landskap.

Eftersom landskapet ligger så långt norrut är det en perfekt plats för dig som vill åka skidor på vintern. Du kanske har hört talas om Tärnaby och Hemavan. Där kan du hyra stuga i Västerbotten för att njuta av vinterlandskapet och alla roliga aktiviteter som involverar snö. Men det är även en fin plats på sommaren. 

Hyra stuga i Västerbotten

Om du vill hyra stuga i Västerbotten så finns det många valmöjligheter. Det finns nämligen både privata aktörer och campingar som du kan hyra stuga av i Västerbotten. 

Oavsett om du vill hyra en vacker fjällstuga eller en mysig campingstuga i Västerbotten så har du gott om valmöjligheter. Det finns bostäder för både lyx och budget, med pentry eller storstilat kök och bastu.

Under din semester kan du välja mellan ett bo längs med den vilda Östersjökusten, i bergen mot den norska gränsen eller någonstans mitt emellan. Landskapet är stort och det finns mycket att upptäcka som turist. Att hyra stugor i Västerbotten är alltid en bra idé, oavsett årstid. 

Så här tar du dig till Västerbotten

Vill du åka på semester och sova i stugor i Västerbotten med din familj? Då kommer ni att få en upplevelse för livet. Semester spenderas alltid bäst i vårt avlånga land.

Stugor i Västerbotten hyr du enkelt på campingar. Då får du dessutom tillgång till bra service under hela din vistelse. 

Om du har bestämt dig för att bo i en campingstuga i Västerbotten under semestern, då återstår bara kruxet med hur du ska ta dig dit. Det går tåg till vissa platser i landskapet och du kan även färdas med lokalbussar. 

Det enklaste är dock att färdas med egen bil. Då kan du själv bestämma exakt vart och när du vill åka. Dessutom kan du ta bilen för att upptäcka ensliga platser, vackra skogar, vattenfall och höga fjäll. 

Om du bor i en campingstuga i Västerbotten och tar dig runt med egen bil får du maximal frihet på semestern. Eftersom det finns gott om stugor i Västerbotten kan du enkelt åka landskapet runt och sova på flera olika platser. Då får du ut mycket av din semester.

Besök vackra Hemavan

Mitt i landskapet finner du Storuman med några nedförsbackar. Om du är ute efter alpin skidåkning i världsklass ska du däremot bege dig till Hemavan Tärnaby. Här lärde sig Anja Pärson åka skidor och Hemavan Tärnaby är alltså hennes backar. 

Den alpina utförsåkningen bjuder på perfekta möjligheter för både slalom, telemark, offpist, snowboard och heliski. Om du vill hyra stugor i Västerbotten under vinterhalvåret är det alltså Hemavan du ska satsa på. Här finns det inte bara renodlade fjällstugor, utan du kan även bo i en campingstuga i Västerbottens vackra fjällmiljö. Dessa stugor kan du bo i både på vintern och på sommaren.