Drömmer du om att boka en vinterstuga att ringa in det nya året i? Då finns det gott om alternativ i hela landet. Det allra populäraste är dock att hyra stuga vid nyår i de svenska fjällen. Då kan du kombinera nyårsfirandet med gott om skidåkning och härligt häng utomhus.

Att hitta ett boende i stuga vid nyår borde inte ta allt för lång tid. Det finns ju trots allt otroligt många fjäll och skidanläggningar i Sverige att välja mellan om du är ute efter en vinterstuga. Kom bara ihåg att jul- och nyårsveckan är en av de populäraste perioderna i hela landet. Det blir därför fullbokat relativt tidigt, så börja kika redan under sommaren. 

Du kan även hyra ett boende i stuga vid nyår i skärgården eller någon annanstans. Nyår måste trots allt inte firas i de svenska fjällen. Kanske vill du inte åka allt för långt bort, utan bara lämna staden för en mysig stuga på landet att fira i.

Hyr en campingstuga vid nyår

Om du vill hyra en campingstuga vid nyår så har du tur. Det finns nämligen gott om campingar som har öppet året runt och som erbjuder vinterbonade stugor. Du kan bland annat hitta en campingstuga vid nyår på Åre camping. Då kan du njuta av skidåkning i världsklass innan klockan slår tolv. 

Att bo i en campingstuga vid nyår gör det möjligt för dig att fira nyårsveckan i fjällen samtidigt som boendekostnaden inte drar iväg allt för mycket. Dessutom får du bra faciliteter på köpet. Att bo i en campingstuga på nyår är dessutom perfekt för dig som inte vet vem du ska fira med, men som gärna vill ha sällskap. På campingar råder det alltid en trevlig stämning med härliga stuggrannar som du kan ringa in det nya året med.

Här hittar du boende i stuga vid nyår

Om du vill hyra stuga vid nyår kan du även vända dig till de olika skidanläggningarnas ena boenden. Här finns ett nämligen en vinterstuga för varje budget. Du kan bland annat boka boende i stuga vid nyår på Idre Fjäll, i Kläppen, i Funäsdalen och i något av alla Sälenfjällen. Alla dessa ställen har en fin vinterstuga med allt du drömmer om, till exempel bastu och braskamin. 

Du kan även hyra stuga vid nyår privat. Många privatpersoner hy nämligen ut sin vinterstuga vid nyår om de inte själva vill fira i den. Då kan du få ett mysigt boende i stuga vid nyår såväl nära de svenska fjällen som någon av kusterna. Kanske känner du för att skippa fjällen och istället fira vid Höga kusten eller på Västkusten.

Faktum är att alla Sveriges eftertraktade resmål gör sig bra för nyårsfirande. Speciellt om du vill komma bort ifrån storstäderna för att fira i en stor, mysig stuga tillsammans med vänner och familj. Att hyra stuga vid nyår av en privatperson är nästan bättre än att hyra en vinterstuga av en fjällanläggning, då får du nämligen ett mycket större utbud att välja mellan.