Gotland är ett omåttligt populärt resmål under sommaren. Hit vallfärdas turister som vill solbada, spana in kändisar och upptäcka ett levande Visby. Om du vill hyra en stuga på Gotland är det därför viktigt att vara ute i god tid. Här går nämligen boendet åt som smör i solsken.

Det finns många stugor i Gotland alla välja mellan inför din semester. Du kan dels boka in dig i en campingstuga i Gotland om du vill ha ett enkelt boende med många grannar, eller så kan du hyra en stuga på Gotland privat. Om du hyr privat så blir utbudet större och många hyr ut stugor som rymmer hela din släkt om ni vill resa tillsammans. 

Om du vill hyra stuga med hund så kan du hyra båda privat och på campingar. Gotland är nämligen ett perfekt resmål att ta med sig sitt husdjur till på semester.

Boka en campingstuga i Gotland

För att boka en campingstuga i Gotland så gör du det enklast genom att besöka respektive campings egen hemsida för att se vilket utbud som finns. Det är extra populärt att bo i stuga nära Visby. Det är nämligen i denna livliga stad som det finns en massa spännande saker att se och göra, bland annat Visby ringmur.

Om du vill bo i en stuga i Visby eller strax utanför kan du boka på campingstuga i Gotland. Du kan bland annat välja alternativet Visby strandby som ligger norr om staden. Du kan även välja en stuga på Visbys södra kant. Tre kilometer utanför staden finner du Kneippbyn som är en femstjärnig campingplats. Här kan du hyra en campingstuga i Gotland och samtidigt besöka Pippis hus.

Här finns det gott om stugor i Gotland

Oavsett var du väljer att hyra stuga på Gotland så bor du alltid nära havet. Många stugor i Gotland ligger dessutom bara ett stenkast bort från närmaste strand. Om du väljer att hyra stuga med hund så är det bra att bo nära havet och naturen så att ni kan motionera ihop och gå på långa promenader under semestern.

Att hyra en stuga i Visby är riktigt populärt och här är det enkelt att hyra privat eftersom många väljer att hyra ut sina hus och små stugor under sommarens varma månader. Du kan även hyra en stuga med hund av många privatpersoner.

För att hyra stuga på Gotland privat kan du vända dig till privata uthyrningssidor eller sociala medier där uthyrare utannonserar om att de hyr ut sina bostäder. 

Förutom Visby är det även populärt att hyra stugor i Gotland i Ljugarn, Fårösund, Snäck och Tofta. En stuga i Visby är ofta det dyrare alternativet eftersom det är så hett eftertraktat. Detsamma gäller för Kneippebyn då det är en riktigt populär camping. Det finns många stugor i Gotland längs med öns alla kuster och om du kan tänka dig att bo närmre mitten av ön så kan du ofta få ett lägre pris. Oavsett var du bor så är det ändå aldrig långt till någonting på Gotland.