I Västmanland finner du större städer såsom Västerås och Kungsör. Det är en kort biltur från Stockholm och här finner du en mängd roliga aktiviteter. Det finns alltid något att göra i Västmanland, speciellt om man tycker om att upptäcka djur och natur. 

Om du bor i en campingstuga i Västmanland under sommaren kan du åka på vargsafari och paddla kanot längs med kanaler och sjöar. Det är helt enkelt perfekt för en aktiv semester. Det finns dessutom gott om stugor i Västmanland och det är enkelt att ta sig dit både med bil och med lokaltrafiken. 

Eftersom landskapet ligger så pass centralt i landet så är det ett bra resmål för alla som bor söderut och som inte vill åka för långt på semestern. 

Hyr stugor i Västmanland och spana in vargar

Västmanland är ett landskap som är riktigt kul att besöka på semestern. Här finns det nämligen många aktiviteter som verkligen sticker ut. Vad sägs till exempel om att hyra stuga i Västmanland för att besöka vargar och alpackor under vistelsen?

Det är just alla aktiviteter som är en anledning till varför du bör ta med dig hela släkten och bo i stugor i Västmanland under semestern. Här kan du bland annat passa på att åka på älgsafari och vargsafari för att se skogens största och farligaste djur. Dessutom kan du paddla kanot på Strömsholms kanal och i Sala.

Om du vill hyra stuga i Västmanland så får du inte heller missa att besöka Norrängens alpacka och se dessa ulliga djur med långa halsar eller besöka världens äldsta bevarade oljeraffinaderi. Det finns helt enkelt inget slut på alla aktiviteter som landskapet bjuder på.

Men var ska man då bo under semestern? Något som är populärt är att hyra stuga i Västmanland på Kolarbyn Eco Lodge. Här bor du primitivt ute i granskogen och nära Västerås. Det är ett annorlunda sätt att upptäcka den tysta vildmarken på och perfekt för dig som vill komma bort från det stressiga vardagslivet.

Bo i campingstuga i Västmanland

Det finns gott om stugor i Västmanland att inkvartera sig i under semestern. Oavsett om du vill bo på lyxiga hotell eller mysiga stugor i Västmanland så är utbudet stort.

Du kan till exempel passa på att hyra en campingstuga i Västmanland. Antingen nära Västerås eller Kungsör, eller varför inte mer norrut i landskapet. Campingar finns det gott om och du får bra service och fina anläggningar att bo på. Att bo i en campingstuga i Västmanland är det ultimata sättet att bo nära naturen på samtidigt som du får alla bekvämligheter du vill ha. 

Om du bor nära Västerås kan du besöka Badelundaåsen som bildades under istiden och ta en promenad längs med Mälarpromenaden. Dessa två aktiviteter är dessutom lika roliga på vintern som på sommaren. 

Att hyra stuga i Västmanland gör du enkelt genom olika campingars egna hemsidor eller genom att dyka upp vid entrén och boka på plats. Du kan dessutom ofta hyra privat genom olika privatpersoner som hyr ut semesterboende.