Västergötland sträcker sig från Vänern i norr till Vättern i öst. Vid de båda sjöarna finns det gott om möjligheter att hyra en campingstuga i Västergötland för att tillbringa sommardagarna med att sola och bada.

Om du istället vill bo lite mer privat så kan du hyra stuga i Västergötland på det som kallas för västgötaslätten. Det finns många stugor i Västergötland som hyrs ut privat, ofta med en stor tillhörande trädgård. 

Det här är det rätta landskapet för dig som vill ha en aktiv semester och blanda roliga kanotturer och fiske med långa vandringar i den vackra naturen och storstadsliv i Göteborg. Västergötland har nämligen allt att bjuda på, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på landskapets storlek. 

Här hittar du stugor i Västergötland

Du kan hyra stuga i Västergötland privat om du vill bo lite större. Då kan du rå om dig själv och din familj. Privata stugor i Västergötland är ofta väl utrustade med allt som behövs, inklusive en härlig terrass att grilla på under de varma sommarkvällarna. 

Om du vill uppleva lite storstadsliv under din semester så kan du hyra stuga i Västergötland nära Göteborg. Då får du nära till både shopping, nöjesfält och Göteborgs skärgård. 

Om du vill ha en riktigt idyllisk semester kan du hyra stuga i Västergötland längs med Göta Kanal som går mellan Vänern och Vättern. Många tycker om att boka in sig på hotell eller i stuga för att sedan cykla längs med kanalen. Töreboda är ett av de populära besöksmålen längs vattenvägen. Om du reser långväga så är det enkelt att hyra en cykel att ta sig fram med längs kanalbankarna. 

Boka en campingstuga i Västergötland

Om du är sugen på att boka en campingstuga i Västergötland så har du tur. Det finns nämligen gott om campingar i hela landskapet. 

Om du vill att din campingstuga i Västergötland ska ligga riktigt idylliskt bör du boka en på Vätterns västkust. Då kan du varje morgon går ner och ta ett morgondopp i Vätterns klara och rena vatten. Här är vatten så klart att du ser tårna när du badar.

Din campingstuga i Västergötland kan även ligga vid Vänerns kust. Här får du nära till bland annat Mariestad och Lidköping. Utanför Lidköping finner du såväl magiska skogar som det vackra Läckö slott.

En aktiv semester i Västergötland

Om du hyr stugor i Västergötland under sommaren finns det en mängd aktiviteter ute i naturen. Många kommer hit för att vandra i det varierande landskapet, bland annat vid Hornborgasjön eller längs med pilgrimsleden som sträcker sig mellan Falköping och Varnhem.

Västergötland är dessutom en utmärkt destination om du vill fiska i någon av alla sjöar, spela golf eller cykla mountainbike eller landsvägscykel. Det är helt enkelt hit du ska åka om du drömmer om en aktiv semester södra Sverige. 

Om du är sugen på ett badäventyr så kan du hyra stugor i Västergötland nära Skara. Här hittar du nämligen Skara Sommarland som bjuder på bad och andra skojigheter för alla åldrar.