Södermanland är ett av våra mest vattennära landskap med sjöar så långt ögat når. Oavsett var du väljer att hyra stuga i Södermanland så är vattnet aldrig långt bort. Därför är badmöjligheterna stora under sommaren. 

Landskapet gränsar bland annat till Östersjön i öst och Mälaren i norr. Dessutom är det bara en kort tåg-, buss- eller biltur till Stockholm om du vill få lite storstadspuls. 

Bland alla små, mysiga stugor i Södermanland finner du även stora, vackra slott. Många av dem är öppna för allmänheten så att du kan besöka dem under din semester. Du kan därför hyra stuga i Södermanland för att åka på upptäcktsfärd mellan torn och tinningar. Några av de populäraste besöksmålen är Gripsholms slott och Tullgarns slott. Dessa vackra byggnader är lika fina från utsidan som på insidan.

Boka en campingstuga i Södermanland

Det bästa sättet att upptäcka alla slott på är genom att hyra en campingstuga i Södermanland. I detta landskap är allt nära så oavsett var du väljer att bo så hinner du både med upptäcktsfärd och bad varje dag.

Det finns gott om stugor i Södermanland på alla landskapets campingar. Om du vill bo nära havet kan du rikta blicken mot populära Nyköping, Oxelösund, Nynäshamn och Trosa. Alla dessa områden ligger längs med Östersjöns kust. Här finner du en liten skärgård med många små öar. Det finns även gott om campingar här där du kan boka en campingstuga i Södermanland. 

Om du vill boka en campingstuga i Södermanland för en sommarsemester är det bra att boka i god tid. Alla stugor i Södermanland går nämligen åt som smör i solsken när sommaren närmar sig. Kanske är det den vackra kusten, närheten till Stockholm och de många badplatserna som lockar. 

Här hittar du stugor i Södermanland

Om du inte är sugen på att tillbringa sommaren i en mysig campingstuga i Södermanland så kan du istället hyra privat. Det finns nämligen en mängd privata uthyrare att välja mellan.

Att hyra stuga i Södermanland privat ger dig många valmöjligheter. Privata stugor är ofta mysigt inredda med alla faciliteter som du behöver. Om du hyr större stugor i Södermanland kan du dessutom få en helt egen trädgård att slappna av i. Då kan det ingå allt ifrån ett trädgårdsland till en grill som du kan använda.

Du hittar stugor som hyrs ut av privatpersoner på olika uthyrningssidor på internet. Du kan även fråga runt i din vänkrets om någon känner till hur man bäst kan hyra stuga i Södermanland under sommaren. Kanske har dina vänner en släkting som vill hyra ut sin lilla stuga till ett förmånligt pris.

En stor fördel med att hyra stuga i Södermanland är den omedelbara närheten till allt. Det är ingen överraskning att många stockholmare tycker om att hyra en sommarstuga här. Stockholm ligger bara några timmar bort och oavsett var man åker så finns det små välordnade badplatser, härliga caféer och mysiga hamnar. Hela landskapet är helt enkelt en riktig sommarpärla som du borde besöka minst en gång under livet.