Det är många som vill hyra stuga i Sälen, speciellt under vintersäsongen då det är skidåkningen som lockar. Oavsett om du vill susa nedför backarna i Lindvallen, Tandådalen, Hundfjället eller någon av de andra anläggningarna så finns det gott om boende i Sälen.

Lite längre bort mot den norska gränsen finns även Stöten. Att hyra boende i Stöten är perfekt om du vill njuta av nära 50 nedfarter. Och gott om roliga aktiviteter för hela familjen. 

Alla platser i Sälenområdet har gott om boende och att bo i en egen skidstuga ger dig möjligheten att bo nära backarna samtidigt som du kan laga mat och mysa hemma. 

Hitta ditt boende i Sälen eller Stöten inför vintersäsongen

Att hitta boende i Sälen är relativt enkelt. Det finns nämligen ett riktigt stort utbud att välja mellan. Sälen är trots allt en riktigt stor skidanläggning beståendes av olika delar. Det är Skistar som äger Sälens fyra skidanläggningar Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället. Du kan därför klicka dig in på Skistars hemsida för att hyra stuga i Sälen. De har boende i Sälen för alla plånböcker och för familjer av alla storlekar.

Att bo i en skidstuga är höjden av mysighet och dessutom är det enkelt med egenhushåll under semestern. I er skidstuga kan ni laga mat, kolla på film, sova gott och valla längdskidorna. Många hyr dessutom en egen skidstuga dit man kan ta med sig sitt husdjur. 

Om du vill hitta boende i Stöten så är det bra att veta att Stöten inte tillhör Skistar. Det är en fristående skidanläggning och du kan hyra boende i Stöten på anläggningens egen hemsida. Det finns gott om boende i Stöten att välja mellan och de flesta stugor ligger riktigt nära skidbackarna.

Så kan du hyra stuga privat i Sälen

Att hyra stuga i Sälen gör du enkelt via Skistars hemsida. Men du kan även hyra stuga privat i Sälen, det finns nämligen många som äger boende i Sälen som de hyr ut under vintersäsongens veckor.

Att hyra stuga privat i Sälen är även det enkelt. Många väljer att hyra privat stuga i Sälen via vänner, företag, Airbnb, Blocket eller via rekommendationer på sociala medier såsom Facebook. Det finns alltså gott om möjligheter att hitta en skidstuga privat.

Detsamma gäller för dig som vill hitta boende i Stöten privat, även här hyr många privatpersoner ut sina boenden eller de stugveckor som de köpt in sig i.

Vilket skidområde är bäst?

När du ska hyra stuga privat i Sälen måste du fundera på i vilket område du vill bo. Alla olika skidanläggningar har nämligen sin egen tjusning. Lindvallen är till exempel ett riktigt bra alternativ för barnfamiljer medan Högfjället är en mindre resort som passar den riktigt kräsne. 

Om du vill hyra stuga i Sälen med familjen är Hundfjället det barnvänligaste området, medan Stöten blir lite mer exklusivt då det ligger en bit bort. Det alla skidanläggningar i Sälen har gemensamt är dock den fantastiska skidåkningen och alla roliga aktiviteter som finns förutom skidåkningen och längdskidåkningen.