Om ni ska åka iväg på semester i Sverige, varför då inte hyra stuga i Östergötland. Detta landskap erbjuder ett av de bästa semestermålen i södra Sverige. 

Östergötland ligger centralt i landet, en behaglig bilfärd både från Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan ni enkelt ta bilen över till Gotland. Här finns storstäder såsom Norrköping och Linköping och dessutom finner ni en riktig sjöstadspärla i Motala. Att hyra stuga i Östergötland kommer göra er sommar perfekt.

Bo i campingstuga i Östergötland – direkt vid Vättern strand

Om ni vill bada och ha det skönt, då ska ni bege er mot Vättern. Det finns fräscha campingar där ni kan hyra en campingstuga i Östergötland och många ligger längs med Vätterns kust. Passa på att sola på Vätterns sandstränder och bada i Sveriges renaste vatten.

Om ni hyr en campingstuga i Östergötland som i eller strax utanför Motala, då kan ni passa på att bada i Varamon. Ni kanske känner igen namnet sen tidigare, det är nämligen Nordens största insjöbad med en fem kilometer lång sandstrand. Dessutom är det långgrunt och perfekt för både bad, kajak och vattenskoter. 

Hyr en campingstuga i Östergötland precis bredvid Varamon eller varför inte mellan Motala och den anrika historiska staden Vadstena. Där kan ni upptäcka Vadstena Klosterkyrka och det gamla nunneklostret. 

Hitta stugor i Östergötland under Vätternrundan

Att hyra stuga i Östergötland är enkelt, men om ni ska åka dit under Vätternrundan så får ni se till att vara ute i god tid. Det finns gott om stugor i Östergötland, men under Vätternrundan är det ofta fullbokat. 

Vätternrundan är en 300 km lång cykeltur runt hela Vättern som pågår i juni. Såväl cyklister som medföljande familjemedlemmar vill då hyra stuga i Östergötland för att ha nära till start och mål i Motala. Om man ska cykla mellan åtta och arton timmar i sträck så är det trots allt skönt att ha riktigt nära till sängen när man väl kommer i mål. Passa på att besöka en riktig cykelfest och heja på cyklisterna under Vätternrundaveckan.

Hyr stugor på Östergötlands östra kust

För att hyra stugor i Östergötland kan ni vända er till lokala invånare. Många hyr nämligen ut såväl sommarstugor som Attefallshus på hustomten. Då får ni ofta små, trevliga stugor med sköna sängar och ett pentry att laga mat i.

Om ni vill ta del av en större gemenskap kan ni passa på att hyra en campingstuga i Östergötland, varför inte på en större camping. Då får ni tillgång till fler faciliteter och ofta nöjen såsom minigolf och bad.

Det finns även många stugor på Östergötlands östra kust. Då kan ni passa på att bada i Östersjöns svalkande hav. Många tycker om att besöka Gryts skärgård under sommaren. Ett annat populärt resmål är Söderköping med sin kända glassbar Smultronstället.