Om du funderar på att tillbringa din semester i Sverige, varför inte då hyra stuga i Hälsingland och upptäcka landets vackraste landskap? Här finner du trolska skogar, mäktiga vyer, en magisk kuststräcka mot Bottniska viken och utbredd vildmark. Det finns väldigt mycket att se och göra i denna del av landet.

Bo i stuga i Järvsö

Det är dock inte alla som vill hyra stuga i Hälsingland för att upptäcka landskapets natur. Många tycker om att hyra en stuga i Järvsö för att besöka Järvzoo. Här finns nämligen ett rovdjurscenter där du kan se björn, varg, lodjur myskoxe och andra spännande djur. Det är enkelt att hyra stuga i Järvsö och dessutom finns det mer att göra än bara se vilda djur. Här finns även skidanläggningen Järvsöbacken.

Du kan alltså hyra en stuga i Järvsö och åka skidor. Här finns tjugo nedfarter att välja mellan och anläggningen är perfekt för såväl barnfamiljer som par. Kanske är det en fjällstuga i Hälsingland nära skidbackarna som blir ditt nästa semesterresmål. 

Om du hyr en stuga i Järvsö kan du även passa på att besöka närliggande Stenegård. Det är en kulturminnesskyddad storgård från 1800-talet med många kulturverksamheter samt Lill-Babs egna museum.

Hyr stugor i Hälsingland och upptäck all hälsingehistoria

Du kanske har hört talas om hälsingegårdarna, dessa fantastiska hus som är en viktig del av landskapets historia. Du kan hyra en stuga i Hälsingland och passa på och se de vackra hälsingegårdarna på nära håll. Ett populärt utflyktsmål är Emigrantmuseet i Alfta som är en underbar hälsingegård som inrymmer ett spännande museum om bygdens utvandrarhistoria. 

Fler stugor i Hälsingland hittar du längs med Stora Hälsingegårdars väg. Längs med denna väg finns nämligen tre hälsingegårdar som alla är med på UNESCO:s världsarvslista. Det är inga vanliga små stugor i Hälsingland, utan stora gårdar med sagolika målerier inuti husen, det är ett stopp du inte får missa!

Hyr en fjällstuga i Hälsingland

Om du har hyrt en fjällstuga i Hälsingland att spendera en vintervecka i, då får du inte missa att stanna i Söderhamn på vägen till sugan. Här, i den lilla staden nära kusten, finns nämligen Ulrika Eleonora kyrka, en av Sveriges vackraste kyrkor. Den fina kyrkan är målad i barockröd färg och härstammar från 1692.

Att bo i en fjällstuga i Hälsingland är magiskt. På vintern är landskapet nämligen täckt med ett tjockt snötäcke som gnistrar i solen. Om du är skidsugen så kan du hyra en stuga i Hälsingland på Hassela Ski Resort. Här kan du susa nedför tjugo nedfarter och dessutom även åka längdskidor. Om du hyr en fjällstuga i Hälsingland så kan du dessutom få en ännu större upplevelse än bara själva skidåkningen. Vad sägs om varm choklad i stugan, skoteråkning och skoj i pulkabacken?

Det finns gott om stugor i Hälsingland som du kan hyra under såväl vintern som sommaren. Varför inte passa på att upptäcka en del av Sverige med sagolik natur, utbredd vildmark och mycket historia under semestern.