Har du koll på Norrbotten? Sveriges mest nordöstliga landskap som gränsar mot Norge och Finland har riktigt mycket att erbjuda. Varför inte hyra stuga i Norrbotten under året och upptäcka den ensliga naturen. 

Få landskap har så stor variation som Norrbotten. Här finns storstaden Luleå med sitt universitet och utbredda vidder med inlandsklimat. Kommer du hit under vintern kan det dessutom bli neråt 40 minusgrader. Hyr stugor i Norrbotten och få en upplevelse för livet både under sommaren och vintern.

Att hyra stuga i Norrbotten

Om du vill hyra stuga i Norrbotten så finns det ett relativt stor utbud att välja mellan. Det enklaste är att vända sig till en camping för att hyra en campingstuga i Norrbotten. Då får du dessutom ta del av en rad olika bekvämligheter som campingar ofta erbjuder, med allt ifrån service till lekplatser. 

Om du vill upptäcka den ensliga naturen i Norrland bör du åka långt upp i landskapet. Passa på att hyra stuga i Norrbotten nära Pajala eller Överkalix. Du kan även hyra stugor i Norrbotten av privatpersoner om du vill komma långt bort från andra turister och uppleva den ensligare delen av landskapet. 

Bo i campingstuga i Norrbotten på sommaren

Norrland upptäcker du bäst under sommaren. Speciellt om du vill bo i en campingstuga i Norrbotten. Naturen kommer nämligen till sin rätt under juni till augusti när snön är borta och vädret är behagligt. Då är dessutom naturens färger som finast och du slipper att klä på dig allt för mycket kläder.

Välj en campingstuga i Norrbotten på en välordnad camping, varför inte nära en sjö så att du kan bada under dagarna. Passa på att vandra i skog och mark för att upptäcka nationalparker i närområdet. Eftersom Norrland är ensligt tar du dig enklast till stugor i Norrbotten med egen bil. Det går dock tåg till många städer.

Det finns inte lika många campingar i norra Sverige som i södra, men en campingstuga i Norrland borde inte vara något problem att hitta. Oavsett var du väljer att bo så kommer du att kunna uppleva midnattssolen under sommaren. Då kan du passa på att stanna ute dygnet runt.

En fantastisk semester i Norrland

Många drömmer om att åka till Norrland, speciellt de som bor i södra Sverige och aldrig har varit så lång norrut. Det som står högst upp på mångas önskelista är att hyra stuga i Norrbotten för att uppleva norrskenet.

Om du hyr stugor i Norrbotten under vintern, så har du hög chans att få uppleva nätter då himlen sprakar av färger. Kom hit mellan december och mars för att få en upplevelse för livet. Glöm bara inte att pricka in molnfria dagar. 

Under vintriga dagar i Norrland kan du dessutom passa på att delta i snöiga aktiviteter. Vad sägs om att åka hundspann genom skogarna eller ta en härlig skotertur på isbelagda sjöar. Dessutom är det extra härligt att stanna till och grilla korv över en levande brasa mitt i vintern när det är långt under nollgradigt.