Om du vill hyra stuga i Halland så bör du vara ute i god tid. Det här är nämligen ett av Sveriges mest välbesökta landskap under sommarhalvåret. 

Trots att det finns gott om stugor i Halland att välja mellan så blir det snabbt fullbokade när sommaren närma sig. Det är inte så konstigt med tanke på hur vackert det är i denna delen av Sverige och hur många kilometerlånga stränder och badvänliga klippor det finns.

Om du väljer att hyra stuga i Halland så är Varberg, Falkenberg, Halmstad och Mellbystrand riktigt populära alternativ. Här finns det gott om såväl sevärdheter som campingar för dig som vill bo i en campingstuga i Halland. 

Boka en mysig campingstuga i Halland

Det populäraste är att boka en campingstuga i Halland. Här får du sällskap av många andra glada campare som bor i såväl stugor och husvagn som i husbil och tält. Det är alltså på campingar du kan träffa nya vänner för livet och ta del av roliga aktiviteter. 

De flesta campingar där du kan hyra en campingstuga i Halland ligger dessutom nära havet. Då kan du bada hela dagarna innan du myser i stugan på kvällen. Om du bokar en campingstuga i Halland får du dessutom tillgång till campingens alla faciliteter och goda service. Passa på att be campingvärdarna om tips på vad du kan besöka i närområdet.

En riktigt populär camping att hyra stuga på i Halland är Mellbystrands camping. Här bor du direkt vid Mellbystrands 14 km långa sandstrand.

Vill du hyra stuga i Halland av en privatperson?

Om du inte är en campingälskande person kan du alltid hyra stugor i Halland privat. Många privatpersoner vill hyra ut sina små söta stugor i Halland under sommarveckorna. Ibland kan du till och med hitta stora hus med tillhörande trädgård att hyra.

Om du vill hyra stuga i Halland av en privatperson kan du vända dig till diverse uthyrningssidor online eller fråga runt i din vänskapskrets efter bra boende. Passa på att hyra en stuga längs kusten mellan Varberg och Halmstad för att bo i landskapets vackraste del. Här kommer du verkligen att kunna njuta fullt ut av sommaren med sol och bad.

Platser du inte får missa: Varberg och Mellbystrand

Oavsett var du kikar så finns det finns gott av stugor i Halland. Att många dras till Mellbystrand och den 14 kilometer långa sandstranden är inte så märkligt. Det är nämligen en riktigt barnvänlig sandstrand med långgrunt vatten. Här flocks därför många barnfamiljer bland alla sanddyner.

Om du vill ha en aktiv semester får du inte missa Kattegattleden som sträcker sig från Göteborg via Varberg till Helsingborg. Längs denna led kan du vandra eller cykla mountainbike och njuta av naturen.

Nära Varberg finner du inte bara vandringsleder utan även riktigt bra surfing. Här kan du anmäla dig till en surfskola och bege dig ut för att bemästra vågorna. Det finns även bra surfskolor i Halmstad och Gottskär för dig som inte vill ligga och lata dig på stranden.