Blekinge ligger längs ner på Sveriges södra kust och är ett landskap fyllt av fin natur. Här hittar du många små sommarpärlor att besöka. Att hyra stuga i Blekinge är enkelt, det finns nämligen ett gott utbud av boendemöjligheter.

Du kan hyra stugor i Blekinge, tälta på campingar eller bo på hotell. Oavsett hur du väljer att semestra så är det här ett guldkorn du inte bör missa. Blekinge är dessutom det perfekta besöksmålet om du vill ha en aktiv semester. Här kan du nämligen både paddla kajak, bada i havet, följa vandringsleder och besöka naturreservat. 

Här hittar du fina stugor i Blekinge

Längs hela Blekinges kust finner du en liten skärgård med många små och stora öar. Det innebär att det här finns många fina småorter med hamnar. Hyr en stuga i Blekinge och hoppa på skärgårdsbåten för att åka ut och upptäcka någon av öarna under semestern. 

Många öar är riktiga smultronställen med både bebyggelse och karga klippor. Fika på mysiga caféer eller ta en picknick på stranden. Det finns stugor i Blekinge även ute på öarna som du kan hyra. 

Det är vanligt att hyra en stuga i Blekinge av privatpersoner. Många passar nämligen på att hyra ut sina stugor under sommaren. Du får därför ett stort utbud av stugor i Blekinge att välja mellan, oavsett om du vill övernatta på en ö eller på fastlandet. 

Boka en campingstuga i Blekinge

Om du vill boka en campingstuga i Blekinge så har du tur, även Sverige näst minsta landskap har nämligen gott om campingar. Egentligen spelar det ingen roll var du hyr din campingstuga i Blekinge, det är nämligen nära till allt. 

Om du vill boka en campingstuga i Blekinge ute på en av alla skärgårdsöar så kan du vända dig till Sturkö Camping. På denna camping finns det nämligen mysiga stugor att övernatta i. Dessutom kan du ta dig hit bilvägen, vilket gör resan extra sidig. 

Du kan även hyra en campingstuga i Blekinge på Dragsjö Camping. Även till denna ö kan du ta dig via en bro och dessutom bor du då strax utanför Karlskrona. På så sätt kan du dig snabbt och enkelt ta dig in dit för att upptäcka staden.

Vandra under semestern i Blekinge

Om du vill hyra stugor i Blekinge med hela familjen så bör du boka i god tid så att alla får plats. Kanske vill du upptäcka de djupa skogarna istället för skärgården. Då kan du bege dig mot Olofström där skogarna är som vildast. 

Passa på att hyra stuga i Blekinge av en privatperson för att upptäcka skogen och alla vandringsleder som finns. Då får du en verkligen se en del av Blekinge som de flesta missar när de skyndar sig mot den soldränkta kusten på sommaren. 

Om du absolut vill stanna kvar vid kusten kan du följa ARK56. Det är ett stort nätverk av vandringsleder längs med Blekinges kuststräcka. Lederna är väl markerade och det finns gott om möjligheter att övernatta och äta gott utmed lederna.