Ångermanland på Sveriges östkust blir ett allt mer omtyckt resmål. Kanske beror det framförallt på Höga kustens vackra natur och stigande popularitet. Att svenskar har fått upp ögonen för att ”hemestra” hjälper även till. Varför inte hyra stuga i Ångermanland i år och uppleva landskapets vidunderliga vyer och fina natur?

Här finns det riktigt mycket att uppleva. Passa på att hyra en campingstuga i Ångermanland under sommaren eller tidiga hösten för att vandra i Höga kusten. Eller varför inte bara passa på att njuta av sol och bad. Att hyra stugor i Ångermanland är enkelt och boendet är därför semesterns minsta knussel. 

Sov i campingstuga i Ångermanland på sommaren

Att sova i campingstuga i Ångermanland är mysigt. Det fungerar lika bra oavsett om ni är ett par eller en barnfamilj. Det finns en rad campingplatser att välja mellan. Att hyra en campingstuga i Ångermanland är dock enklast längs med kusten för där finns det bäst utbud. 

Det finns även stugor i Ångermanlands inre del, både på campingplatser och privatägda hus. På campingar får du dock sällskap av många andra glada campare och dessutom bra service. Varför inte passa på att be om tips om vad du kan se och göra. I campingreceptioner har de alltid koll.

Om du hyr en campingstuga i Ångermanlands kustlandskap nära Höga kusten får du inte missa att bada i det avsvalkande havet om sommaren.

Semestra och vandra i Höga kusten

Höga kusten är ett världsarv utan dess like. Många tycker om att bo i stugor i Ångermanland för att uppleva den fantastiska naturen vid kusten. Här finns världens högsta kustlinje som ett välbevarat bevis från istiden. 

Du kan enkelt ta dig till Höga kusten med tåg eller egen bil och sova i stugor i Ångermanland. Sedan kan du upptäcka och vandra på vandringsleder under dagarna. Varför inte ta nattåget upp mot landskapet om du vill komma fram utvilad och redo för äventyr. Med egen bil får du däremot större flexibilitet. 

Att hyra stuga längs Ångermanlands kust är något som kommer att hamna i minnesbanken. Om du vill få ut det mesta möjliga av din vandring i världsarvet kan du ladda ner kartor och följa de utmärkta vandringslederna. Kom bara ihåg att ta med dig mycket vatten, väl ingångna skor och en energirik matsäck. 

Bo i stugor i Ångermanland

Att hyra stuga i Ångermanland behöver inte innebära vandringar längs med kusten, även om det är en av höjdpunkterna för många. 

Du kan även passa på att hyra stuga i Ångermanland nära Junsele djurpark eller varför inte nära Näsåker för att spana in hällristningarna vid Nämforsen. Det här är även ett landskap för dig som tycker om allt som har med en aktiv livsstil i naturen att göra. För alla äventyrslystna turister finns det aktiviteter såsom paddling, fiske, båtturer till Ulvön och mycket mer.

Passa på att hyra stuga i Ångermanland för att upptäcka hela landskapet, inte bara den populära kusten. Då får du dessutom en mer folktom semester och mer lugn och ro.