Påsken infaller alltid på olika datum varje år, någon gång i mars eller april. Då är det många som har några dagar extra ledigt, samtidigt som alla skolor ger barnen en veckas påsklov. Eftersom snön fortfarande ligger kvar i skidbackarna så är det populärt att åka till fjällen vid påsk. Passa på att hyra en stuga vid påsk och få en aktiv semester du också innan snön smälter bort.

Att hyra stuga vid påsk är riktigt populärt, se därför till att boka i god tid. Det är trots allt nu du kan åka skidor i plusgrader och strålande sol eftersom våren är på väg även till de svenska bergen.

Ordna boende i stuga vid påsk

Att ordna boende i stuga i påsk är ingen lätt match om du är sent ute. Se därför till att boka i god tid innan allt blir uppbokat. Alla populära skidanläggningar håller fortfarande öppet och alla erbjuder de dig att hyra stiga vid påsk. 

Du kan bland annat åka till någon av Sälenfjällens alla anläggningar, Idre Fjäll, Branäs, Romme Alpin, Åre, Kläppen, Funäsdalen eller Vemdalen. Valmöjligheterna är många och alla kan erbjuda ett fint boende i stuga i påsk. Kanske har du redan en favorit bland alla skidanläggningar som du gärna besöker om och om igen, eller så föredrar du att åka till den som ligger närmast hem. 

Du kan klicka dig in på alla skidanläggningars respektive hemsidor för att hyra stuga vid påsk. Det finns även gott om möjligheter att hyra privat om du vill.

Hyr en campingstuga vid påsk

Om du vill åka till fjällen men bo lite enklare, då kan du hyra en campingstuga i påsk. De flesta anläggningar har nämligen en närliggande camping som du kan bo på. Att hyra campingstuga i påsk är populärt och du får både god service och bra faciliteter på landets campingar. Dessutom är det något särskilt med att campa och hälsa på alla campinggrannar.

Att bo i campingstuga i påsk är inte alls besvärligt, snarare väldigt bekvämt. De är mindre än vanliga fjällstugor, men alla som hyrs ut är givetvis vinterbonade. 

Därför ska du åka till fjällen i påsk

Det finns en mängd anledningar till varför du bör hyra stuga vid påsk i de svenska fjällen. Det är nu solen börjar skina och värma samtidigt som snön ligger kvar. Det blir helt enkelt en annan njutning att åka skidor i vårvädret och sitta utanför stugan och lyssna på när snön börjar droppa från stugtaket.

Allt boende i stuga i påsk är dyrare på grund utav den höga efterfrågan, men samtidigt är den enklare att åka när barnen ändå har en vecka ledigt från skolan.

Att hyra stuga vid påsk och åka skidor hela dagarna kan dessutom vara den sista chansen till bra skidåkning innan sommaren kommer. Ibland är påskveckan den sista veckan fjällanläggningarna håller öppet och sedan dröjer det till december innan du kan åka skidor igen. Det är helt enkelt dags att passa på så länge snön ligger kvar.