Många vill fira jul borta istället för hemma. Så varför inte hyra stuga vid jul och spendera julafton i ett härligt, vitt vinterlandskap? Om du ordnar ett boende i stuga i jul så kan du fira julafton i fjällen, antingen med den närmaste familjen eller med hela släkten.

Det finns många fjäll, boendealternativ och campingar att välja mellan. Oavsett var du tillbringar julen kommer du att få en riktigt mysig semester.

Hyr en campingstuga i jul

Att besöka fjällen under julveckan är riktigt populärt, vad är bättre än att hyra stuga vid jul och åka skidor på förmiddagen och mysa framför en tänd brasa vid Kalle Anka? Just därför är det bra att vara ute i god tid, speciellt om du vill bo i en campingstuga i jul.

Att mysa i en campingstuga i jul är ett populärt alternativ och många bokar redan under våren. Börja därför kika runt på de olika campingarnas och skidanläggningars boendealternativ så snart du har bestämt dig för att tillbringa julafton i ett vintrigt landskap.

Du kan ordna ett boende i stuga i jul på en rad olika sätt. Antingen hyr du en campingstuga i jul, eller så hyr du ett boende av en privatperson. Oavsett vad du väljer så finns det gott om alternativ över hela landet.

Om du vill bo i en campingstuga i jul nära skidbackarna så brukar Idre Fjäll, Sälenfjällen och Åre vara bra alternativ. Här har du nästan garanterat snö både i backarna och ute i skogarna under julveckan. 

Välj rätt boende – stuga i jul

Att hyra stuga vid jul innebär en annorlunda julafton. Kanske skippar ni en traditionell jul där de vuxna står i köket hela dagen. Istället kan ni besöka en härlig restaurang i fjällen och äta julmat tills ni storknar. De flesta skidanläggningar har en rad restauranger att välja mellan även på julafton.

Att hyra stuga vid jul innebär helt enkelt en lugnare och mer stressfri julafton än vad man vanligtvis brukar ha. Att ordna ett boende i stuga i jul innebär dessutom att du kan åka skidor hela dagarna och bada bastu på kvällarna. 

En anledning till varför många tycker om att åka till fjällen under julveckan är inte för att slippa undan stressen och släkten. Det är givetvis så att många väljer att ordna boende i stuga i vid jul för att få vakna upp till snö utanför fönstret och skapa minnen där snökrig på julafton faktiskt är en möjlighet.

Kom ihåg att välja rätt boende under julen. Eftersom det är mycket trafik på vägarna under julhelgen kanske ni vill åka i god tid innan julafton, eller inte åka allt för långt bort. Du kan boka boende i stuga vid jul i allt från Åre och Funäsdalen till Kläppen, Vemdalen och Stöten. 

Det finns alla möjligheter att ta med sig både granen och paketen för en vit jul i fjällen. Det är helt enkelt bara att boka en mysig stuga och börja räkna ner dagarna tills semestern.